Welkom op de website van Gospelkoor Joy!

 

 

Jubileum 25 jaar, 17 november 2018 Pop-oratorium 'Messiah'

Geschreven door Caroline Veldkamp op . Gepost in Blog optredens

IMG 3180

Op 17 november j.l. mocht Gospelkoor JOY opnieuw een jubileum vieren door het uitvoeren van een bijzonder project.

Ditmaal was het 25 jaar dat gevierd werd met het pop-oratorium 'Messiah'. Dit muziekstuk werd gemaakt door Tore W. Aas en werd alleen eerder uitgevoerd door zijn Oslo Gospel Choir.

Tijdens ons 'weekendje weg' als koor op 24, 25 en 26 maart 2017 in Noordwijk, beleefden we met (veel) koorleden de uitvoering in Leiderdorp - als start van het weekend - op vrijdagavond uitgevoerd door het Oslo Gospel Choir.

Onze dirigent, Ton Schimmel, was allang verkocht... nu wij nog. Het was een prachtige avond, een geweldig weekend en met elkaar (bestuur, koor en dirigent) werd besloten dat dit een mooi project zou zijn voor het jubileum.

In anderhalf jaar en vele repetities hebben we de liederen uit dit pop-oratorium ingestudeerd en doorzongen. Ton is met Hedwig Boland aan de slag gegaan om er - met ons - een mooi geheel van te maken. Stap voor stap werd er opgebouwd en werd een mooi geheel gemaakt.  Steeds meer werd duidelijk hoe deze uitvoering zou gaan worden. Vast stond al dat het een prachtige avond zou worden, met een live band en prachtig licht. 

Toen, na lang oefenen en voorbereiden, was het zover... alle plannen en voorbereidingen waren klaar en nu konden wij gaan uitvoeren. Vanaf de vroege zaterdagmorgen werd de kerk klaargemaakt, werd licht en geluid opgebouwd en werd ook voor het koor en de bezoekers alles in gereedheid gebracht. In de middag toen het koor was gearriveerd en druk was met een 'generale' en de soundcheck, werd een maaltijd klaargezet waar we met elkaar, koor en medewerkenden, samen heerlijk van genoten hebben! Daarna was het tijd om ons te verkleden én tijd voor de schmink! Door een aantal helpende handen werden koorleden en anderen geschminkt i.v.m. de felle lampen.

De bezoekers stroomden binnen. Wat fijn dat we uitverkocht waren! En na een kort moment samen als koor, was het zover... 

Het was voor ons als koor een geweldige avond.  Verdrietig was dat Arnold van de Maarl, een van de solisten, een aantal dagen voor het concert moest afhaken, hij was/is ziek en moest naar het ziekenhuis. Plotseling moesten andere koorleden zijn solo's overnemen. Super gedaan zo op het laatste moment!

Niet alleen het koor vierde haar jubileum, ook onze dirigent Ton Schimmel, is 25 jaar dirigent van Gospelkoor JOY! Hij werd dan ook even in het zonnetje gezet en ontving een prachtig aandenken van JOY.

ton 25jr

En dan ineens is alles weer voorbij.... maar.... wellicht komt er nogmaals een uitvoering van dit pop-oratorium. Houdt u dus de website en FB in de gaten als u  daar bij wilt zijn.

 

IMG 3154

 

Naast het instuderen van alle liedjes e.d., zijn er natuurlijk nog meer acties onder de koorleden geweest... zo probeerden we met elkaar wat extra fondsen te creëren voor de kosten die zo'n uitvoering met zich mee brengt.

Zo werden er al verschillende acties ondernomen door koorleden (biologische rookworsten, schilderworkshop, boottocht).

 

JOY zingt tijdens openluchtdienst te Eemnes!

Geschreven door Caroline Veldkamp op . Gepost in Blog optredens

Op een prachtige, zonnige 2e Pinksterdag, mochten we meewerken aan de openluchtdienst van de Hervormde Gemeente van Eemnes. Op een mooi plekje op de Wakkerendijk, met uitzicht op de polder, werd een plaats gecreëerd voor de openluchtdienst.

Het koor stond met de zon en de wind in de rug te zingen, voor de luisteraars, die genoten van de zon, het uitzicht en de dienst.  

Langsrijdende fietsers konden vaak de drang niet weerstaan om even te blijven luisteren, een enkeling zong zelfs een (samen)zanglied mee...  Het zingen in de buitenlucht is zo leuk, vogels vliegen boven je hoofd, ook zij leveren hun aandeel in het gezang, er komen soms zomaar een paar 'paard en wagens' langs gereden.

Het was een mooie dienst, wij deden ons best, de samenzangliederen waren mooi, de meditatie helder en duidelijk. Mooi hoe we samen met elkaar weer onder de indruk kwamen van de liefde van God voor ons. Hij heeft ons de trooster, de Geest van God gezonden.

eemnes1

Kerst samenzang in grote kerk te Apeldoorn

Geschreven door Caroline Veldkamp op . Gepost in Blog optredens

In een goed gevulde kerk (De grote kerk van Apeldoorn) mochten wij - samen met gospelkoor Vocation - meewerken aan de Kerst samenzang door de politiekapel Noord- en Oost-Gelderland.

Het was een mooie en gevarieerde avond, de koren zongen verschillende liederen van het eigen repertoir (kerstmuscial) begeleid door Kees Ploeger op de piano, maar ook verschillende liederen samen met het orkest. Onze dirigent stond zo voor zijn twee koren en gezamenlijk waren we een flink koor.

Het orkest speelde natuurlijk verschillende muziekstukken en liederen en het was een genot om naar te luisteren, ook de samenzang (vaak gecombineerd met het orgel) werd door hen begeleid.

In een aantal liederen werd samengewerkt met een soliste en ook zong zij de thema song van Frozen - let it go - voor ons.

Tot slot van de avond werd door allen het 'Ere zij God' gezongen en gespeeld, indrukwekkend mooi.

Met een welkomswoord door de burgermeester, verschillende bijbellezingen - het kerstevangelie -  een korte overdenking en heel veel samenzang, was dit een prachtige voorbereiding op het Kerstfeest!

 

Bestand 21 12 17 09 21 18

 

Joyful Easter maart en april 2017

Geschreven door Caroline Veldkamp op . Gepost in Blog optredens

Onze mooie thema dienst voor in de 40 dagen tijd.

Het was al weer even geleden (April 2009) dat we deze thema dienst konden uitvoeren,  dus in de aanloop naar deze uitvoering, werd de dienst opnieuw bekeken, enkele liederen werden vervangen voor nóg mooiere en ook gesproken teksten werden hier en daar wat aangepast.

Door het prachtige thema, God komt ons tegemoet door Zijn Zoon, is het een hoopvolle dienst, niet de dood heeft het laatste woord maar door het offer van de Here Jezus, kunnen wij die Hem aannemen, gered worden van de straf die op de zonde is.

Afgelopen Zondag 5 mrt 2017 mochten we deze themadienst uitvoeren in Waarder en wat was het opnieuw een feest om daar te zingen. 

Helaas waren er verschillende koorleden afwezig omdat zij ziek waren en werd één en ander overgedragen aan anderen..  maar met de koorleden die er wel waren hebben we opnieuw een prachtige thema dienst beleefd.

We zijn blij  dat we een maand later, vlak voor Pasen, deze dienst nogmaals mochten uitvoeren, dit maal in Nieuwerbrug, ook hier was het een geweldige dienst. De dienst werd nog een  klein beetje aangepast en was opnieuw indrukwekkend.

 

 

CVS

A JOYFUL GOSPELNIGHT 6 febr. 2016

Geschreven door Caroline Veldkamp op . Gepost in Blog optredens

Op 6 februari 2016 stond ons concert ' A JOYFUL GOSPELNIGHT' gepland. 

Wat zijn we er druk mee geweest! Om het geheel te kunnen betalen, werden er acties ondernomen... zoals de grote clubactie en de hutspotactie, met als resultaat een potje waarmee we wat extra ruimte hadden in het organiseren van dit concert.

Een avond georganiseerd door JOY met medewerking van Martin Brand en Talitha Nawijn, dat was het idee. Helaas moest Martin door stemproblemen afzeggen, hij regelde voor ons een vervanger in de persoon van Cynthia van Echten, die er zomaar inviel en de plaats van Martin in nam.

 

IMG 7275

Het was een mooie avond, wij hebben er zelf heel erg van genoten....het liep een tikje uit... was iets langer dan gepland maar de reacties waren hartverwarmend:

Er werd genoten!

er waren (nogal wat) kippenvelmomenten...

kan dit niet jaarlijks?

En bovenalles was het doel om God en Zijn Zoon te eren en bekend te maken. Wij vonden het weer heerlijk om te doen... helaas het zit er al weer op dus wij gaan op zoek naar een nieuw project/optreden....

fotocollage gospelnight 2 

CVS

Worden als Jezus....

Geschreven door Caroline Veldkamp op . Gepost in Blog optredens

Zondag 8 februari 2015, we gaan zingen in Waarder....

Iemand uit de kerk aldaar was bij een eerder optreden (en uitvoering van deze themadienst) en was zo enthousiast dat we onmiddelijk werden uitgenodigd. 

De voorbereidingen begonnen, de planning, natuurlijk de dienst zelf, die wat was aangepast sinds de laatste keer, werd nog eens helemaal doorlopen. De opbouwploeg werd samengesteld, de koorleden op de hoogte gebracht van hoelaat aanwezig te zijn.... en dan...

....dan is het zover. We vertrokken als koorleden rond 7.15 uur, (de opbouwploeg was natuurlijk al veel eerder vertrokken!)want we moesten wel een klein uurtje rijden. Om kwart over acht werden we geacht aanwezig te zijn, we werden ontvangen met een heerlijk kopje thee/koffie en het inzingen begint... tot ongeveer 09.00 a 09.15, want om 09.30 begint de dienst al. 

Terwijl de mensen de kerk binnenkomen, verkleden wij ons, drinken nog even snel iets en beginnen met elkaar met gebed.

We gaan op ons plaatsen staan en vanaf dat moment gebeurt er iets.... de dienst begint en we merken dat God zelf erbij is, het is een indrukwekkende dienst en zowel kerkgangers als koorleden zijn onder de indruk. 

Het laatste lied, elke keer weer bijzonder, Vrede zij u!

Na de dienst drinken we koffie met mensen uit de kerk... en we horen het van alle kanten... het komt echt binnen deze dienst.

Geweldig hoe God JOY wil gebruiken om mensen te laten zien dat wij er mogen zijn! Dat het niet belangrijk is wat anderen van ons vinden maar wat Hij van ons vindt! Hij houd van ons en gaf zijn Zoon voor ons!

Wij willen 'Worden als Jezus'!

 

CVS 

Wilt u deze dienst ook eens meemakenin uw eigen kerk/gemeente? Neem contact met ons op!