Gospel Quiz Questions and Answers

De gospel quiz is een geweldige manier om je kennis van het evangelie te testen. Of je nu een gelovige bent die zijn geloof wil verdiepen of gewoon geïnteresseerd bent in het leren van meer over het christendom, deze quiz zal je uitdagen en je kennis vergroten. Hieronder vind je een lijst met gospel quizvragen en antwoorden om je op weg te helpen.

Quizvragen:

 1. Wat is de betekenis van het woord “evangelie”?
 2. Wie schreef het boek Handelingen in het Nieuwe Testament?
 3. Welke apostel staat bekend als de “doubter”?
 4. Wat is de naam van de berg waar Jezus werd gekruisigd?
 5. Welke profeet voorspelde de geboorte van Jezus in Bethlehem?
 6. Wat is de naam van de engel die aan Maria verscheen om haar te vertellen dat ze zwanger zou worden van de Zoon van God?
 7. Welke apostel verloochende Jezus drie keer voordat de haan kraaide?
 8. Wat is de naam van de plaats waar Jezus werd geboren?
 9. Welke apostel schreef het boek Openbaring?
 10. Wat is de naam van de rivier waar Jezus werd gedoopt?

Antwoorden:

 1. Goed nieuws
 2. Lucas
 3. Thomas
 4. Golgotha
 5. Micha
 6. Gabriël
 7. Petrus
 8. Bethlehem
 9. Johannes
 10. Jordaan

Deze quizvragen en antwoorden zijn slechts een voorbeeld van wat je kunt verwachten in een gospelquiz. Er zijn talloze andere vragen die je kunt stellen, variërend van de geboorte van Jezus tot zijn kruisiging en opstanding. Het doel van deze quiz is om je kennis van het evangelie te vergroten en je te helpen groeien in je geloof.

Als je geïnteresseerd bent in het organiseren van een gospelquiz, kun je deze vragen gebruiken als inspiratie. Je kunt ook je eigen vragen bedenken op basis van de bijbelverhalen die je wilt benadrukken. Het is een geweldige activiteit voor jeugdgroepen, bijbelstudies of zelfs familiebijeenkomsten.

Door deel te nemen aan een gospelquiz kun je niet alleen je eigen kennis vergroten, maar ook anderen inspireren om meer te leren over het evangelie. Het kan een leuke en interactieve manier zijn om het geloof te delen en anderen aan te moedigen om de bijbel te bestuderen.

Naast het organiseren van een quiz, kun je ook online gospelquizzen vinden die je kunt spelen met vrienden of zelfs alleen. Deze quizzen zijn vaak beschikbaar in verschillende moeilijkheidsgraden, zodat je kunt kiezen welk niveau het beste bij je past.

Of je nu een beginner bent of al jarenlang het geloof beoefent, een gospelquiz kan een geweldige manier zijn om je kennis te testen en nieuwe dingen te leren. Het kan je helpen om bijbelverhalen beter te begrijpen en je geloof te verdiepen.

Als je geïnteresseerd bent in het leren van meer over het evangelie, moedig ik je aan om deel te nemen aan een gospelquiz. Het zal je uitdagen, je kennis vergroten en je helpen groeien in je geloof.

Plaats een reactie