Welkom op de website van Gospelkoor Joy!

 

 

Van toen naar nu...

Geschreven door Webredactie op . Gepost in JOY tot nu toe...

In de afgelopen jaren is JOY op veel verschillende plaatsen in Nederland geweest om medewerking te verlenen aan den dienst of een concert.

De optreden in de gevangenis van Zwolle waren erg indrukwekkend. Een aantal optredens op Texel werd gecombineerd met een gezellig weekend uit als koor...

Ter gelegenheid van het eerste lustrum is een tournee door voormalig Oost-Duitsland georganiseerd. Wij zijn destijds in de omgeving van Maagdenburg geweest, waar dankzij persoonlijke contacten met predikanten ter plekke en hun persoonlijke inzet  het koor een aantal concerten heeft gegeven in vaak oude en indrukwekkende kerken.

Ook in 2002 hebben we met elkaar een trip gemaakt naar de omgeving van Berlijn in het voormalig Oost-Duitsland. Tijdens deze tournee hebben we een aantal malen de musical “Living Water” ten gehore gebracht.

T.g.v. het volgende (10 jr) jubileum werd de thema dienst 'Worden als Jezus' ontwikkeld,

 Een volledig verzorgde dienst met een prachtig thema: Je mag er zijn, voor God zijn wij allen gelijk, Hij heeft ons op het oog!  Deze dienst wordt uitgevoerd met kostuums en is – zo zijn de reakties – elke keer weer indrukwekkend. Op verschillende plaatsen in het land hebben wij deze thema dienst ‘Worden als Jezus’ al kunnen uitvoeren.

Speciaal voor  lijdenstijd en Pasen hebben we een geheel verzorgde dienst (met schriftlezing en meditatie)onder de naam ‘Joyful Easter’

In de tijd rond de kerst heeft Joy verschillende keren een kerstconcert uitgevoerd:“Joyful Christmas” .

In 2008 hebben wij t.g.v. ons 15 jarig jubileum de Kerstmuscial ‘a Christmas Prayer’ - met orkest - in Zeewolde uitgevoerd. In 2009 hebben wij deze musical in verschillende andere plaatsen kunnnen uitvoeren en ook in  2010 zijn in Zeewolde en daarbuiten de Kerstmusical uitgevoerd.

In de loop van 2009 kwam het idee op om, samen met andere koren, een gecombineerd concert te geven.
Nadat er contact was gelegd met Praisekoor Menorah uit Harderwijk en Gospelkoor ‘by His grace’ van Urk, zijn we aan de slag gegaan en  hebben de concertenreeks gepland in het voorjaar van 2010.
Mede omdat de basis organisatie door JOY werd gedaan, is in Zeewolde het eerste concert gepland.
Op 27 maart 2010 hebben we daar met drie koren een feestje gevierd! Alle koren hebben zich kunnen presenteren in een blokje met eigen liederen, tot slot van de avond zongen alle koren samen het spetterende ‘there’s power’.

Drie verschillende koren, elk met de intentie, de boodschap van God, de Vader te vertellen... God heeft ons op het oog, Hij heeft ons lief en wil niets liever dat we Hem als Vader (leren) kennen!
De tweede avond in deze concertenreeks vond op 24 april in Harderwijk plaats en de laatste uit de rij was op 12 juni te Urk.
Drie heel verschillende koren, hebben zo laten zien waar zij voor staan en wat hun gezamelijke boodschap is.

Sinds de oprichting en de jaren er na, is Kees Ploeger betrokken geweest bij Gospelkoor JOY. Als vaste toetsenist en maker van de orkestbanden, is mede door zijn muzikale kwaliteit, Gospelkoor JOY uitgegroeid tot het koor dat het nu is!

In de loop van het seizoen 2010/2011 is er aan die samenwerking een einde gekomen en is JOY op zoek gegaan naar een nieuwe toetsenist. We zijn erg blij dat we die gevonden hebben in de persoon van Reinier van Hoek. Inmiddels heeft Reinier al een heel  seizoen met JOY en dirigent kunnen samenwerken en we hopen met elkaar nog vele jaren het mooie werk van JOY te kunnen voortzetten.

Ook in 2011 zijn er plannen gemaakt voor een 3 korenconcert. Helaas moest één van de koren door omstandigheden afhaken en zag geen kans  meer mee te doen, daarom heeft  JOY samen met het andere koor besloten de serie door te schuiven naar volgend seizoen om op die manier tijd en gelegenheid te hebben op zoek te gaan naar een 'nieuw' koor. Omdat ook de samenwerking met een ander koor niet meer ging lukken... (het plannen van de data is altijd een moeilijk punt ivm reeds geplande optredens en verplichtingen) hebben de oorspronkelijke koren besloten dan samen een concertserie te gaan plannen.

Dit heeft geresulteerd in de Lenteconcerten. Het eerste concert vond plaats in Zeewolde en het tweede concert vond plaats in Hilversum. Twee prachtige en zeer afwisselende avonden waaraan in de loop van de organisatie toch nog iets  werd toegevoegd, namelijk de medewerking met Paulina Zoetebier.

 In 2013 bestond JOY 20 jaar! Dat hebben we gevierd op 9 november 2013 met een prachtig jubileumconcert!

In verband met het jubileum hebben we met een JOY weekend gehad op Texel. Met elkaar genoten we van het eiland en elkaar. Op zondag hebben we in een kerk ter plaatse de themadienst 'Worden als Jezus' uitgevoerd!

Ter gelegenheid van ons 20 jarig jubileum namen we een ook cd op!  Natuurlijk is deze cd te bestellen via deze website! maar u kunt ook na een optreden deze cd aanschaffen!

joy strandfoto 2012 3

Naast het optreden in diverse kerken en gelegenheden, in de afgelopen periode, heeft Gospelkoor JOY op 6 februari 'A JOYFUL GOSPELNIGHT' georganiseerd! Het was al weer even geleden dat we zelf een concert organiseerden en er werden vooraf verschillende acties ondernomen om de financiën goed voor te bereiden op dit spectakel. Er werd door de grote clubactie en een hutspotactie (gesponsord door twee boeren uit het koor) geld verzameld voor de nodige uitgaven voor dit concert.

Met de medewerking van Martin Brand en Talitha Nawijn zou het een afwisselend programma zijn. Helaas moest Martin afhaken i.v.m. stemproblemen maar hij had Cynthia van Echten bereid gevonden zijn plaats in te nemen. Titia Bron werd gevraagd de avond te presenteren, wat zij geweldig deed!

JOY, Talitha en Cynthia hebben hun best gedaan en er inderdaad een afwisselende avond van gemaakt! Met prachtig geluid, mooi licht, prachtige bloemen en een zaal die (bijna) vol zat. Kortom een avond om dankbaar voor te zijn!

IMG 7275

Ook na dit speciale concert, zijn er allerlei diensten geweest waaraan wij een bijdrage mochten leveren. We hebben verschillende keren onze themadienst 'Worden als Jezus mogen uitvoeren. Telkens opnieuw bemerken we dat onze themadiensten veel mensen raken, ook de koorleden ervaren dat zelf. 

We hebben tijdens het een concert van Men4Christ, in Zeewolde,  mogen optreden in het voorprogramma en prachtige liederen gezongen.

Onze themadienst voor 40-dagen tijd en Pasen, was enige jaren niet uitgevoerd en is opgefrist en herzien. Het is opnieuw een prachtige dienst geworden.

Dit jaar mochten wij deze dienst uitvoeren in Waarder waar wij inmiddels verschillende keren zijn geweest en waar we hartelijk ontvangen werden. We zijn erg blij dat we deze prachtige themadienst dit jaar nog eens kunnen uitvoeren, ditmaal in Nieuwerbrug.

Met al weer een nieuw jubileum in het vizier, is Gospelkoor JOY eind maart een weekendje weg geweest. Met het doel de leden samen te binden, elkaar eens te spreken in een andere situatie, en samen plezier te hebben.

Dat is gelukkig goed gelukt, met een concert van Oslo Gospel Choir op de vrijdagavond, op zaterdag een brainstormsessie wat vrije tijd, wat  sport, spel en een duintocht met aansluitend een BBQ en een gastoptreden tijdens Earth hour, bij ons hotel. Op zondag hadden we een overdenking en een bijzonder samenzijn. Tot slot ‘deden’ we een flashmob op het terras van strandplaats Nederzandt, met aansluitend een optreden. 

 Bestand 29 03 17 11 31 09

In maart en april 2017 mochten we de thema dienst 'Joyful Easter' uitvoeren. In maart waren we te gast in Waarder, waar we inmiddels al verschillende keren geweest zijn en ons altijd heel welkom voelen, daaruit voortvloeiend mochten we in april ook in Nieuwerbrug komen zingen.

Het waren twee prachtige diensten. Het is mooi en indrukwekkend als alles in de dienst zo mooi samenkomt.

 *************************

20 december 2017

In een goed gevulde kerk (De grote kerk van Apeldoorn) mochten wij - samen met gospelkoor Vocation - meewerken aan de Kerst samenzang door de politiekapel Noord- en Oost-Gelderland.

Het was een mooie en gevarieerde avond, de koren zongen verschillende liederen van het eigen repertoir (kerstmuscial) begeleid door Kees Ploeger op de piano, maar ook verschillende liederen samen met het orkest. Onze dirigent stond zo voor zijn twee koren en gezamenlijk waren we een flink koor.

Het orkest speelde natuurlijk verschillende muziekstukken en liederen en het was een genot om naar te luisteren, ook de samenzang (vaak gecombineerd met het orgel) werd door hen begeleid.

In een aantal liederen werd samengewerkt met een soliste en ook zong zij de thema song van Frozen - let it go - voor ons.

Tot slot van de avond werd door allen het 'Ere zij God' gezongen en gespeeld, indrukwekkend mooi.

Met een welkomswoord door de burgermeester, verschillende bijbellezingen - het kerstevangelie -  een korte overdenking en heel veel samenzang, was dit een prachtige voorbereiding op het Kerstfeest!

Bestand 21 12 17 13 50 43

 

Januari 2018

Er is een nieuwe koorfoto gemaakt! 

En we zijn begonnen met de voorbereidingen voor het jubileum in het volgende seizoen, het instuderen van het pop-oratorium 'Messiah' van  Tore.W. Aas (Oslo Gospel Choir).

De jubileum avond voor 25 jaar Gospelkoor JOY, heeft plaatsgevonden op 17 november 2018 in Het Kruispunt!

Voor een verslag van deze mooie avond zie: blog bijzondere optredens!

 

 

JOY foto 2020

De laatste koorfoto, samengesteld uit de koorleden, 2019-2020

 

 Helaas gooide corona nogal wat roet in het eten.... van iedereen natuurlijk maar voor ons voor het zingen in (de kerken en) koren.

Door de maatregelen die genomen werden hebben we in het begin van seizoen 20-21 nog twee keer (aangepast) kunnen zingen en was het daarna niet meer mogelijk. 

Op de laatste dinsdag van juni kwamen we als koor weer even bij elkaar om elkaar te zien en wat zaken te overleggen over JOY en het nieuwe seizoen. Zoals het er nu uitziet kunnen we in september weer gaan zingen! We kijken er naar uit maar gaan nu eerst genieten van de zomer!