Midnight Gospel: Just Be Here Now

De Midnight Gospel is een animatieserie op Netflix die in 2020 werd uitgebracht. Het is een unieke en fascinerende serie die diepgaande filosofische en spirituele thema’s verkent. Een van de belangrijkste boodschappen van de serie is “Just Be Here Now”, wat betekent dat we ons bewust moeten zijn van het huidige moment en volledig aanwezig moeten zijn in ons leven. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het concept van “Just Be Here Now” en hoe het wordt gepresenteerd in de Midnight Gospel.

Wat is “Just Be Here Now”?

“Just Be Here Now” is een uitdrukking die populair werd gemaakt door de Amerikaanse spirituele leraar Ram Dass. Het verwijst naar het idee dat we ons bewust moeten zijn van het huidige moment en ons niet moeten laten meeslepen door gedachten over het verleden of de toekomst. Het draait om het cultiveren van mindfulness en het volledig aanwezig zijn in ons leven, ongeacht de omstandigheden.

De Midnight Gospel neemt dit concept over en integreert het in de verhaallijn van de serie. Het volgt het verhaal van Clancy, een ruimtecaster die verschillende werelden bezoekt met behulp van een multiverse-simulator. Tijdens zijn reizen interviewt hij verschillende wezens en bespreekt hij diepgaande onderwerpen zoals dood, spiritualiteit, bewustzijn en de betekenis van het leven.

De betekenis in de Midnight Gospel

In de Midnight Gospel wordt het concept van “Just Be Here Now” op verschillende manieren geïllustreerd. Ten eerste is Clancy voortdurend op zoek naar betekenis en begrip in zijn leven. Hij gebruikt zijn ruimtecast als een manier om te leren en te groeien, en om te proberen de complexiteit van het bestaan te begrijpen. Dit weerspiegelt het idee dat we ons bewust moeten zijn van onze zoektocht naar betekenis en ons moeten openstellen voor nieuwe ervaringen en perspectieven.

Ten tweede worden de gesprekken die Clancy voert met de wezens die hij ontmoet, gebruikt om diepgaande filosofische en spirituele ideeën te verkennen. Deze gesprekken zijn vaak complex en uitdagend, maar ze dwingen Clancy en de kijkers om na te denken over hun eigen overtuigingen en percepties. Dit benadrukt het belang van bewustzijn en het stellen van diepgaande vragen over het leven.

Ten derde wordt “Just Be Here Now” ook geïllustreerd door de visuele esthetiek van de serie. De animatie is kleurrijk, psychedelisch en vaak overweldigend. Dit weerspiegelt de complexiteit en de overvloed aan ervaringen die we in het leven tegenkomen. Het herinnert ons eraan dat we ons bewust moeten zijn van het huidige moment en ons niet moeten laten meeslepen door externe prikkels.

Praktische toepassingen

Het concept van “Just Be Here Now” kan ook worden toegepast in ons dagelijks leven. Hier zijn enkele praktische manieren om meer aanwezig te zijn:

  1. Beoefen mindfulness: Neem regelmatig de tijd om te mediteren of gewoon stil te zitten en je bewust te worden van je ademhaling en je omgeving.
  2. Vertraag: Probeer bewust langzamer te leven en te genieten van de kleine momenten in het leven, zoals een kopje koffie drinken of een wandeling maken.
  3. Laat los: Laat gedachten over het verleden of de toekomst los en richt je op het huidige moment. Accepteer wat er is en probeer niet te oordelen.
  4. Wees dankbaar: Neem de tijd om dankbaarheid te uiten voor de goede dingen in je leven. Dit helpt je om je te concentreren op het positieve en het huidige moment te waarderen.

Door deze praktijken toe te passen, kunnen we ons bewustzijn vergroten en meer aanwezig zijn in ons leven. We kunnen leren om te genieten van het huidige moment en ons niet te laten meeslepen door zorgen of stress. Dit is de essentie van “Just Be Here Now”.

Conclusie

De Midnight Gospel is niet zomaar een animatieserie. Het is een diepgaande verkenning van filosofische en spirituele thema’s, met als belangrijkste boodschap “Just Be Here Now”. Door middel van kleurrijke animatie, complexe gesprekken en een fascinerende verhaallijn, herinnert de serie ons eraan om ons bewust te zijn van het huidige moment en volledig aanwezig te zijn in ons leven. Het is een herinnering die we allemaal kunnen gebruiken in onze drukke en hectische wereld.

Plaats een reactie