This is Gospel Chords Ukulele

Als je een fan bent van het nummer “This is Gospel” van Panic! at the Disco en je wilt het spelen op je ukulele, dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel zullen we de akkoorden en de akkoordprogressie van “This is Gospel” bespreken, zodat je het nummer kunt spelen op je ukulele.

Akkoorden

De akkoorden die je nodig hebt om “This is Gospel” op je ukulele te spelen zijn G, D, Em en C. Hieronder vind je de akkoorden en de bijbehorende akkoorddiagrammen:

  • G – 0232
  • D – 2220
  • Em – 0432
  • C – 0003

Als je niet bekend bent met het lezen van akkoorddiagrammen, dan is het handig om te weten dat de cijfers de fretten op je ukulele aangeven en de snaren van boven naar beneden genummerd zijn. Dus bijvoorbeeld, voor het G-akkoord, plaats je je vingers op de tweede fret van de C-snaar, de tweede fret van de A-snaar, en de derde fret van de E-snaar.

Akkoordprogressie

De akkoordprogressie van “This is Gospel” is vrij eenvoudig en herhaalt zich gedurende het hele nummer. De progressie is als volgt:

G – D – Em – C

Je speelt elk akkoord voor vier tellen, behalve het C-akkoord, dat je voor acht tellen speelt. Dit geeft het nummer een mooie cadans en maakt het gemakkelijk om mee te zingen.

Strummingpatroon

Om het nummer wat meer ritme te geven, kun je een eenvoudig strummingpatroon gebruiken. Een veelgebruikt patroon voor “This is Gospel” is:

↓↓↑↓↑↓↑↓↑

Met dit patroon sla je de snaren naar beneden (↓) op de eerste en tweede tel, en sla je de snaren omhoog (↑) op de derde en vierde tel. Dit patroon herhaal je voor elk akkoord in de progressie.

Samenvatting

Om “This is Gospel” van Panic! at the Disco op je ukulele te spelen, heb je de akkoorden G, D, Em en C nodig. De akkoordprogressie is G – D – Em – C en je kunt een strummingpatroon gebruiken zoals ↓↓↑↓↑↓↑↓↑. Met deze informatie kun je het nummer gemakkelijk spelen en meezingen op je ukulele. Veel plezier!

Plaats een reactie