This Is Gospel Chords

Als je een fan bent van het nummer “This Is Gospel” van Panic! At The Disco en je wilt graag weten hoe je dit nummer op de gitaar kunt spelen, dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel zullen we de akkoorden en akkoordprogressies van “This Is Gospel” bespreken, zodat je dit geweldige nummer zelf kunt spelen.

Akkoorden

De akkoorden die worden gebruikt in “This Is Gospel” zijn vrij eenvoudig en gemakkelijk te leren. Hier zijn de akkoorden die je nodig hebt:

  • D – x00232
  • Bm – x24432
  • G – 320033
  • A – x02220

Deze vier akkoorden vormen de basis van het nummer en worden herhaald gedurende het hele lied. Het is belangrijk om te weten hoe je deze akkoorden moet spelen voordat je verder gaat met de akkoordprogressies.

Akkoordprogressies

De akkoordprogressies in “This Is Gospel” zijn vrij eenvoudig en volgen een herhalend patroon. Hier is de akkoordprogressie voor het couplet:

D – Bm – G – A

Deze progressie wordt herhaald gedurende het couplet van het nummer. Het is belangrijk om de overgangen tussen de akkoorden soepel te maken om het nummer goed te laten klinken.

Voor het refrein wordt een iets andere akkoordprogressie gebruikt:

G – D – Bm – A

Deze progressie wordt herhaald gedurende het refrein van het nummer. Het is belangrijk om de dynamiek van het nummer te begrijpen en de akkoorden dienovereenkomstig te spelen.

Strummingpatronen

Naast het leren van de akkoorden en akkoordprogressies, is het ook belangrijk om het juiste strummingpatroon te gebruiken om het nummer goed te laten klinken. Hier zijn een paar strummingpatronen die je kunt proberen:

  • Down – Down – Up – Up – Down – Up
  • Down – Down – Down – Up – Down – Up
  • Down – Up – Down – Up – Down – Up

Experimenteer met deze strummingpatronen en kies degene die het beste bij jou en het nummer passen.

Conclusie

Met de juiste akkoorden, akkoordprogressies en strummingpatronen kun je “This Is Gospel” van Panic! At The Disco op de gitaar spelen. Het is een geweldig nummer om te leren en te spelen, vooral als je een fan bent van de band. Oefen regelmatig en speel met passie en je zult al snel in staat zijn om dit nummer foutloos te spelen. Veel plezier!

Plaats een reactie