This is Gospel Piano Chords

Als je een fan bent van het nummer “This is Gospel” van Panic! at the Disco en je wilt het op de piano spelen, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we de piano akkoorden voor “This is Gospel” bespreken en je laten zien hoe je dit geweldige nummer kunt spelen. Dus pak je bladmuziek en laten we beginnen!

Akkoorden

Voordat we beginnen met het spelen van “This is Gospel” op de piano, moeten we eerst de akkoorden leren. Hier zijn de akkoorden die je nodig hebt:

 • Intro: Cm, Gm, Bb, Ab
 • Verse: Cm, Gm, Bb, Ab
 • Pre-Chorus: Eb, Bb, Cm, Ab
 • Chorus: Eb, Bb, Cm, Ab
 • Bridge: Eb, Bb, Cm, Ab
 • Outro: Cm, Gm, Bb, Ab

Deze akkoorden worden herhaald gedurende het hele nummer, dus het is belangrijk om ze goed te leren. Als je moeite hebt met het onthouden van de akkoorden, kun je een akkoorddiagram gebruiken of een akkoordenschema opzoeken.

Het spelen van “This is Gospel”

Om “This is Gospel” op de piano te spelen, begin je met het spelen van de intro akkoorden: Cm, Gm, Bb en Ab. Je kunt ervoor kiezen om deze akkoorden in de bas te spelen met je linkerhand en de melodie van het nummer met je rechterhand.

Na de intro ga je verder met het spelen van de verse akkoorden: Cm, Gm, Bb en Ab. Je kunt dezelfde speelstijl gebruiken als in de intro, waarbij je de akkoorden in de bas speelt en de melodie met je rechterhand.

De pre-chorus, chorus en bridge akkoorden zijn hetzelfde: Eb, Bb, Cm en Ab. Je kunt deze akkoorden op dezelfde manier spelen als de intro en de verse. Zorg ervoor dat je de juiste timing en dynamiek gebruikt om het nummer tot leven te brengen.

Na de bridge ga je terug naar het spelen van de chorus akkoorden. Herhaal deze akkoorden totdat je bij de outro komt, waar je weer de intro akkoorden speelt: Cm, Gm, Bb en Ab.

Tips voor het spelen van “This is Gospel”

Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het spelen van “This is Gospel” op de piano:

 • Oefen de akkoorden apart voordat je ze samen speelt. Dit zal je helpen om ze beter te leren en ze vloeiend te kunnen spelen.
 • Luister naar het nummer terwijl je speelt, zodat je de juiste timing en dynamiek kunt aanvoelen.
 • Experimenteer met verschillende speelstijlen en voeg je eigen persoonlijke touch toe aan het nummer.
 • Neem de tijd om de akkoorden en overgangen tussen de verschillende secties van het nummer te oefenen. Dit zal je helpen om soepel door het nummer te spelen.
 • Als je moeite hebt met het spelen van bepaalde akkoorden, probeer dan alternatieve akkoordposities te vinden die comfortabeler voor je zijn.

Met deze tips en de juiste oefening kun je “This is Gospel” op de piano spelen als een professional. Veel plezier en geniet van het spelen van dit geweldige nummer!

Plaats een reactie