This Is Gospel Ukulele Chords

Als je een fan bent van het nummer “This Is Gospel” van Panic! At The Disco en je wilt het op de ukulele spelen, dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel zullen we de akkoorden en akkoordprogressies bespreken die je nodig hebt om dit nummer op de ukulele te kunnen spelen. Dus pak je ukulele en laten we beginnen!

Akkoorden

Om “This Is Gospel” op de ukulele te kunnen spelen, heb je vier akkoorden nodig: C, G, Am en F. Hier zijn de akkoorddiagrammen voor deze akkoorden:

  • C: 0003
  • G: 0232
  • Am: 2000
  • F: 2010

Als je niet bekend bent met het lezen van akkoorddiagrammen, betekent het eerste cijfer het fretnummer waarop je je vinger moet plaatsen en het tweede cijfer het snaarnummer waarop je je vinger moet plaatsen. Bijvoorbeeld, voor het C-akkoord plaats je je vinger op de derde fret van de A-snaar en laat je de andere snaren open.

Akkoordprogressie

De akkoordprogressie voor “This Is Gospel” is vrij eenvoudig en herhaalt zich gedurende het hele nummer. De progressie is als volgt: C – G – Am – F. Dit betekent dat je begint met het spelen van het C-akkoord, vervolgens naar het G-akkoord gaat, dan naar het Am-akkoord en eindigt met het F-akkoord. Herhaal deze progressie voor elk couplet en refrein van het nummer.

Strumming Patroon

Om het nummer echt tot leven te brengen, kun je een eenvoudig strumpatroon gebruiken. Een veelgebruikt strumpatroon voor dit nummer is D-DU-UDU. Dit betekent dat je begint met het slaan van de snaren naar beneden (D), gevolgd door een neerwaartse slag gevolgd door een opwaartse slag (DU), en vervolgens nogmaals een neerwaartse slag gevolgd door een opwaartse slag (UDU). Dit patroon herhaal je voor elk akkoord in de progressie.

Samenvatting

Om “This Is Gospel” op de ukulele te spelen, heb je de akkoorden C, G, Am en F nodig. De akkoordprogressie is C – G – Am – F en het aanbevolen strumpatroon is D-DU-UDU. Met deze informatie kun je beginnen met het spelen van dit geweldige nummer op je ukulele. Veel plezier en geniet van het spelen!

Disclaimer: De akkoorden en akkoordprogressie die in dit artikel worden vermeld, zijn gebaseerd op de originele opname van “This Is Gospel” door Panic! At The Disco. Het kan zijn dat andere versies van het nummer afwijken van deze akkoorden en progressie.

Plaats een reactie